Kurikuulsa truudusetuseportaali Ashley Madison asutaja astus tagasi

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noel Biderman muutis truudusetuse edukaks äriks
Noel Biderman muutis truudusetuse edukaks äriks Foto: BOBBY YIP/REUTERS

Häkkerite tegevuse tagajärjel salajaste kliendiandmete lekkimise skandaali sattunud truudusetuseportaali Ashley Madison asutaja ja tegevjuht Noel Biderman astus tagasi.http://www.bbc.com/news/34090372

Ettevõtte teatel on see samm firma parimates huvides. Uue juhi leidmiseni juhib ettevõtet selle teiste tippjuhtide meeskond, vahendab BBC.

End nime Impact Team taha varjavad häkkerid varastasid juulis portaali enam kui 33 miljoni kasutaja isikuandmed ja ähvardasid need avalikustada, kui keskkonda ei suleta. Kuna viimast ei juhtunud, avaldatigi eelmisel nädalal kogu andmebaas.

Avalikustati ka Noel Bidermani 200 000 e-mailist koosnev kirjavahetus.

Portaali omav Kanada ettevõte Avid Life Media teatas ühtlasi, et jätkab rünnaku korraldanud kurjategijate leidmist koostöös rahvusvaheliste õiguskaitseorganitega ning hoiab samas portaali oma kasutajatele töös. Häkkerite tabamiseni viiva info eest pani firma välja 500 000 Kanada dollari suuruse tasu.

Endine spordijurist Biderman avas Ashley Madisoni veebikeskkonna 2001. aastal eesmärgiga pakkuda nii naistele kui meestele abieluväliste suhete leidmise võimalust. Lekkinud andmete statistika näitab, et valdavaks osaks klientideks said siiski mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles