Norra naftafondist pudenes kuuga viis protsenti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta
Nafta Foto: SCANPIX

Norra hiiglaslik varafond – maailma suurim – kaotas viimase kuuga investeeringutelt üle 5 protsendi, teatas tegevjuht.

Yngve Slyngstadi sõnum kõlas pärast suurimat Hiina aktsiate müügilainet viimase kahe kümnendi jooksul, kirjutab Bloomberg Business.

Hiljutistele sündmustele viidates ütles Slyngstad eile, et Hiina üleminek tarbimismajandusele on osutunud keerukaks.

Aga «me ei saa panna kõike turvaliselt panka – me peame investeerima riskidesse,» ütles Slyngstad. «Me investeerime võlakirjadesse, me investeerime aktsiatesse ja me investeerime kinnisvarasse maailmamajanduses.»

Hiljutised tururaputused ei tähenda Slyngstadi hinnangul, et Hiina majandus täielikult seiskuks, kuid esimest korda on niivõrd suured korrektsioonid rakendunud nii lühikese ajaga.

Norra varafondi eilset väärtust aluseks võttes võrdub 5 protsenti umbes 40 miljardi dollariga.

Slyngstad on otsinud võimalusi kasvatada fondi investeeringuid Hiinasse, nähes selles võimalust haugata suurem amps globaalmajanduse kasvust. Pärast aastaid kestnud lobitööd saavutas fond aasta algupoolel, et nende Hiina A-aktsiatesse investeerimise kvoot tõsteti 1,5 miljardilt 2,5 miljardile dollarile.

Läinud aasta lõpu seisuga oli fondil Hiinasse ja Hongkongi investeeritud umbes 27 miljardit dollarit.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles