Palo: kapo ei ole mind informeerinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Kristjan Teedema

Kui majandusministri Kristen Michali sõnul oli kaitsepolitsei (kapo) teavitanud teda Kaljuranna ja Kiili suhtes käivast uurimisest praktiliselt ametisse asumisest peale ja et tõenäoliselt oli ka tema eelkäijaid sel teemal briifitud, siis praegune ettevõtlusminister, eelmine majandus- ja taristuminister Urve Palo väitis, et see ei olnud nii.

«Uurimise algatamisest ei ole kapo mind informeerinud ja riskihoiatust ma ametilt ei ole saanud,» märkis Palo.

Palo lisas, et kapo briifis teda mullu kevadel erinevatel ministeeriumi puudutavatel teemadel. Muuhulgas oli juttu ka Tallinna Sadamast, kuid ühestki konkreetsest süüdistusest või võimalikest kahtlustustest ei räägitud.

«Briifingu käigust praamihange ei tõstatunud. Küll aga soovitasin toona Remo Holsmeril enne juhatuse valimist igaks juhuks konsulteerida ametiga. Juhatuse kandidaadid valib ja kinnitab sadama nõukogu,» ütles ettevõtlusminister.

Palo sõnul tuli talle Tallinna Sadama praeguste juhtide kinnipidamine üllatusena.

«Tallinna Sadama juhtidele esitatud kahtlustus on väga tõsine ja kahetsusväärne. Eesti riigiettevõtete tegevus peab olema üdini aus ja läbipaistev ning vastupidine ei ole mingil moel aktsepteeritud,» ütles ta.

Palo sõnul on täna oluline, et ettevõte saaks edasi minna oma igapäevase tegevusega ning jätkata pooleli olevate projektidega.

Kaitsepolitseiameti töötajad pidasid täna altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni ASi Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili, teatas riigiprokuratuur.

Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul. Enne esmaste menetlustoimingute tegemist ei ole võimalik täpsustada kahtlustuse sisu ja altkäemaksuks saadud summa suurust, teatas riigiprokuratuur.

Täna on läbiotsimised ka Kaljuranna ja Kiili töö- ning elukohtades. Samuti otsitakse läbi mitu teist kohta.

Praegu on kaalumisel, kas prokuratuur taotleb kohtult mõne kinnipeetava vahi alla võtmist. Tõenäoliselt selgub see homme, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai Postimehele.

Altkäemaksu andmises kahtlustatavana on kinni peetud kolm inimest ning sellele kaasaaitamises veel kolm inimest. Ükski ettevõte praeguse seisuga kahtlustust saanud ei ole.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi kaitsepolitseiamet ja juhib riigiprokuratuur.

Kolmapäeval Tallinna Sadama juhtide Ain Kaljuranna ja Allan Kiili kinnipidamiseni viinud korruptsioonikaasuse uurimine ulatub ametlikult kinnitamata andmetel aastasse 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles