Värska SPA: loobumine Vene turust on kahjumist hullem

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värska sanatoorium pakub palju ainulaadset – imekaunist Setumaa loodust ning võimalust turgutada keha Lämmijärve põhjast pärineva magevee ravimudaga ja sügavalt maapõuest ammutatava mineraalveega.
Värska sanatoorium pakub palju ainulaadset – imekaunist Setumaa loodust ning võimalust turgutada keha Lämmijärve põhjast pärineva magevee ravimudaga ja sügavalt maapõuest ammutatava mineraalveega. Foto: Värska sanatoorium

Vene rubla nõrgenemine ei tähenda seda, et vene turust tuleks loobuda, sõnas Värska SPA kommunikatsioonijuht Igor Taro.

Eesti keskpank sedastab, et kuu aega tagasi tuli ühe euro eest välja käia 65 rubla, mis on 14 rubla võrra väiksem eilse päeva seisust.

Taro ütles, et rubla hiljutise nõrgenemise tagajärgi tunda ei ole. Veel. Ent turismipaketid on rublades kaks korda kallimad, kui veel aasta tagasi. See tähendab, et rublades palka saav venelane ei jaksa endale enam välisreise lubada.

Taro ütles, et SPA kaalub väga hoolikalt, mida teha. «Küsimus pole enam selles, kui palju kasumit me saame, vaid selles, kuidas kahjumit minimeerida,» ütles ta. Tippaegadel oli neil viiendik külalistelt venelased, nüüd aga käib neid poole vähem.

Kahjumist hullem oleks tema sõnul Venemaast kui turust loobuda, sest siis leiab venelane alternatiivi ning harjub sellega. Mõne muu riigi klienti aga on Värskal raske püüda.

Taro rääkis, et läinud aastal kasvas Vene turismifirmadel vaid üks turg – Egiptus, mille firmad tegid puhkusepaketid rublakliendile soodsamaks.

Taro polnud nõus avaldama, kas ka nemad sellist asja planeerivad: «Selge see, et ma ei saa ette laduda, mida me teeme.»

Vene turistide vähesus aga mõjutab aastavahetuse pakettide müüki, sest just idanaabrid on sel ajal maja ära täitnud. Radikaalsed ümberkorraldused aga pole kerged. «Proovime sinna siiski müüa midagi,» ütles Taro. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles