Hiinlased poodlevad hoogsalt hoolimata tormidest turgudel

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostlejad tormavad hommikul Shanghais äsjaavatud Tesco supermarketi uste suunas.
Ostlejad tormavad hommikul Shanghais äsjaavatud Tesco supermarketi uste suunas. Foto: Caters News Agency

Nagu kirjutab Financial Timesi korrespondent Shanghaist, pole linnarahva seas majanduse aeglustumisele vaatamata erilist paanikat märgata.

Shanghai suurimas Apple’i poes oli lõuna ajal sama suur tunglemine nagu ikka. Parasjagu oodati elevusega, millal saabub iPhone 6s. «Mina tahan ikka endale iPhone 6s-i osta,» ütles üliõpilane Yu Xinyan (21). «Majanduse aeglustumine minu plaane ei muuda.»

Sealsamas üle tee asub Starbucksi kohvik ning järjekord lookles lettide ümber nagu madu – vaatamata sellele, et üheainsa latte eest peab nii mõnigi Shanghai valgekrae maksma terve protsendi kuupalgast.

Hong Kong Plaza ees intervjueeritud möödujad ütlesid üksmeelselt: ei tururaputused ega majanduse nõrgenemine pole neid veel püksirihma pingutama pannud.

Verivärske investor Tina Tang ei muretse: «Ma hakkasin hiljuti koos kolleegiga aktsiatega kauplema, kuid kumbki meist ei ole erilist mõju tundnud. Me eeldame, et aktsiaturg käib üles-alla ning me hakkame sellega ära harjuma.»

Küsimuse peale, kas reaalmajanduse allakäik puudutaks kulutuste rida tema eelarves, läksid Tina silmad suureks: «Selle peale pole ma isegi mõelnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles