Kauplused eksivad enamasti eurohindade ümardamise vastu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste.
Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste. Foto: Toomas Huik.

Tarbijakaitseameti peadirektori Andres Sooniste sõnul on viimasel ajal vähenenud nende kaupluste hulk, kes eksivad hindade kahes vääringus näitamise nõuete vastu. Kõige levinumaks rikkumiseks on aga hetkel valesti ümardatud eurohinnad.


Sooniste esitles tarbijakaitseameti poolt läbi viidud kontrollide tulemusi, millest selgub, et võrreldes eelnevate kuudega on oktoobris märgatavalt vähenenud nende kaupluste osakaal, kes eksivad hindade kahes vääringus näitamise nõuete vastu.

Kui veel juulis ja augustis oli rikkumiste protsent kontrollitud ettevõtetes vastavalt 47 ja 43, siis septembris juba 28 protsenti ning oktoobri esimesel poolel vaid 19 protsenti.

Samas on rikkumiste poolel kasvanud hindade vale ümardamine, mis moodustas oktoobri alguses rikkumiste koguhulgast 59 protsenti. Näiteks juulis on vastav näitaja vaid 22 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles