Vaata, kes on maailma suurimad tööandjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walmarti kauplus USAs.
Walmarti kauplus USAs. Foto: Reuters

Kuigi maailma suurima tööandja tiitlit on sageli omistatud India raudteele või Suurbritannia tervishoiuteenuste teenistusele, siis Maailma Majandusfoorumi andmetel on selleks hoopis USA kaitseministeerium.

Majandusfoorumi andmetel annab USA kaitseministeerium tööd enam kui 3,2 miljonile inimesele. Järgnevad Hiina Rahva Vabastusarmee 2,3 ning Walmart 2,1 miljoni töötajaga.

McDonald’s positsioneerus 1,9 miljoni töötajaga neljandale kohale, ent frantsiisettevõtete mahaarvamisel väheneks firma töötajate arv 420 000 võrra. Järgnevad Suurbritannia tervishoiuteenuste teenistus 1,7 ning Hiina Rahvuslik Naftakorporatsioon 1,6 miljoni töötajaga.

7. kohal on 1,5 miljoni töötajaga Hiina riiklik võrguettevõte (State Grid Corporation of China). Esimeseks pakutud India raudtee jõudis 1,4 miljoni töötajaga alles 8. kohale, järgneb India sõjavägi 1,3 miljoni töötajaga. 

Esikümnesse mahtus 1,2 miljoni töötajaga ka Taiwani elektroonikatootmisfirma Precision Factory (ärinimega Foxconn).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles