Haigekassa plaanib 2011. aastal perearstidele lisaraha anda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst
Perearst Foto: Elmo Riig / Sakala

Haigekassa nõukogus läbis esimese lugemise 2011. aasta ravikindlustuse eelarve, mis näeb ette kasutusele võtta vähemalt 346 miljoni krooni ulatuses jaotamata kasumit, millest osa läheb esmatasandi arstiabi parandamiseks.


Haigekassa juhatus tegi nõukogule ettepaneku tõsta üldarstiabi teenuste piirhindu täiendavalt kaks protsenti. «Perearstidele lisaraha andmine on vajalik, et parandada üldarstiabi kättesaadavust,» ütles haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov.

Nõukogu esimehe sotsiaalminister Hanno Pevkuri arvates on perearstide rahastamise parandamine väga tähtis. «Meie jaoks on oluline, et inimesed saaksid ägeda haigusega oma arsti juurde samal päeval ja et järjekorrad perearsti juurde ei pikeneks. Perearstide koormus on viimasel ajal tõusnud ning tugev esmatasand on arstiabi üldist kvaliteeti silmas pidades ülioluline,» märkis minister.

Lisaks kinnitas nõukogu nii tervishoiuteenuste kui meditsiiniseadmete uue loetelu, mis hakkab kehtima 1. jaanuarist 2011. Haigekassa juhatus tegi ettepaneku lisada tervishoiuteenuste loetellu 25 uut teenust, mis parandavad näiteks kaasaegsete bioloogiliste ravimite ja onkoloogilise ravi kättesaadavust.

Meditsiiniseadmete loetelu täiendati glükomeetri testiribade, stoomihooldusvahendite ja insuliinipumpade tarvikute osas.

Nõukogu kinnitas ka aastateks 2011-2013 tervise edendamise ja haiguste ennetamise prioriteedid. Järgnevatel aastatel pöörab haigekassa suuremat tähelepanu eelkõige südame-veresoonkonna haiguste ja pahaloomuliste kasvajate ennetamisele ning varajasele avastamisele; kodu- ja vaba aja vigastuste ning mürgistuste ennetamisele; laste tervislikule arengule ja patsientide teadlikkuse tõstmisele.

Ravikindlustuse eelarve teine lugemine toimub 26. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles