Tsirkuseloomad jäävad massiliselt töötuks

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirkuseloomad jäävad massiliselt töötuks ning ummistavad seetõttu varjupaiku.
Tsirkuseloomad jäävad massiliselt töötuks ning ummistavad seetõttu varjupaiku. Foto: AFP / Scanpix

Vastleitud teadlikkus sageli kehvades oludes elavatest ning vaid kasumi teenimiseks aretatud eksootilistest loomadest on USA varjupaigad pilgeni täis toonud.

USAs on juba kümneid varjupaiku, mis on tsirkuste ja litsentsita loomaaedade sulgemise tõttu eksootiliste loomadega üle ujutatud. Lisaks jõuab varjupaikadesse ka üha rohkem eksootilisi loomi, keda peeti kodudes, kirjutab Bloomberg.

«Loomade soetamine, vahendamine ja aretamine oli inimestele liiga lihtsaks muutunud. Nüüd lõpuks on kohalikud omavalitsused selle keerulisemaks muutnud ning on vajadus neile kõigile uued elukohad leida,» rääkis Ed Stewart, kes juhib kolme Californias asuvat varjupaika.

San Francisco keelustas hiljuti mets- ja eksootiliste loomade esinemised ja on sellega üks rohkem kui 40 USA linnast. 30 riiki Kreekast Peruuni on keelanud metsloomad rändtsirkustes. Isegi mõned vanad tsirkused on sunnitud aktivistide surve pärast mõned loomad etendustest välja jätma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles