Suurim Saksa leht tunnustas Merkeli vastu mässajaid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel Bundestagi saadikute keskel enne Kreeka abipaketi hääletust.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel Bundestagi saadikute keskel enne Kreeka abipaketi hääletust. Foto: Chine Nouvelle / SIPA

Eilse Bildi esilehelt vaatas lugejaile vastu hinnang kantsler Angela Merkeli «argpükslikkusele» Kreeka küsimuses. Lehte edasi lapates võis tutvuda kõigi 67 vastuhakkaja pildiga koalitsioonis, kes «tegid õigesti».

«Merkeli argpükslik etteaste,» tsiteerib Bildi esikaant Bloomberg Business. «86 miljardit eurot Kreekale. Ja kantsler vaikib.» Nimelt ei mahtunud ajakirjanikele pähe, kuidas võis Merkel kogu debati parlamendis kinnise suuga mööda saata.

Kreeka suhtes okkaline Bild on end Merkeli suhtes siiani vaos hoidnud.

Merkeli parlamendifraktsioonist ei toetanud kolmandat Kreeka paketti tervelt kaheksakümmend kolm rahvaesindajat. Rekordilised 63 hääletasid vastu (varasem rekord 60),  kolm keeldusid hääletamisest ja 17 lihtsalt ei hääletanud.

Vastu hääletasid ka neli sotsiaaldemokraadist koalitsioonikaaslast.

Enne kolmapäevast hääletust Bundestagis kirjutas Financial Times, et juba sügisel võib Saksa parlamendis taas tekkida vajadus kätt tõsta – siis juba Kreeka võlakoorma leevendamise poolt või vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles