Tootmine odavnes aastaga 3,1 protsenti

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnalangus mäetööstuses mõjutas tootjahinnaindeksit.
Hinnalangus mäetööstuses mõjutas tootjahinnaindeksit. Foto: Meelis Meilbaum

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks alanes juulis juuniga võrreldes 0,8 protsenti ning eelmise aasta juuliga võrreldes 3,1 protsenti, teatas statistikaamet.

Eelmise kuuga võrreldes mõjutas hinnaindeksit keskmisest enam hindade langus mäetööstuses, kütteõlide ja puittoodete tootmises, aga ka hindade tõus elektroonikaseadmete tootmises ning elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises.

Mulluse juuliga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, elektroonikaseadmete ja kütteõlide tootmises, samuti hinnatõus mäetööstuses ja metallitootmises.

Ekspordihinnaindeks langes aastaga neli ja kuuga 0,6 protsenti. Juuniga võrreldes langesid juulis keskmisest enam naftasaaduste, rõivaesemete, põllumajandussaaduste ja turbatoodete hinnad, samas tõusid elektrienergia ja mööbli hinnad.

Impordihinnaindeks langes juulis samuti, võrreldes juuniga 0,6 ja mulluse juuliga 3,2 protsenti. Kuu võrdluses langesid juulis keskmisest enam jalatsite, põllumajandussaaduste, rõivaesemete ning naftasaaduste hinnad, samas tõusid elektrienergia ning paberi ja pabertoodete hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles