Maksuamet kahtlustab 21 autokooli käibemaksust kõrvalehiilimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autokool. Pilt on illustratiivne.
Autokool. Pilt on illustratiivne. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Maksu- ja tolliamet (MTA) kahtlustab 21 autokooli selles, et nad ei ole end käibemaksukohustuslasena registreerunud või varjavad käivet.

«Augusti alguseks valminud ülevaate alusel on kaheksa autokooli osas kahtlus, et arvestades lõpetajate arvu on nende maksustav käive ületanud 16 000 euro piiri ja peaksid käibemaksukohustuslaste registris olema, aga ei ole,» ütles MTA kontrolliosakonna juhataja asetäitja Kaido Lemendik BNS-ile.

Lisaks kahtlustab MTA 13 autokooli, mille seas on ka üks FIE, et nad võivad olla käibe varjajad. Hinnanguline käibemaksu kahju on umbes 6300 eurot.

MTA-le äratab kahtlust ka see, et 51 autokooli pole 2015. aasta jooksul registreerinud ühtegi töötajat, mis annab põhjust uurida, kas õpetajad on FIE-d või kas nad saavad tulu.

«Seoses sellega on kavas võtta antud autokoolidega ühendust, et tuletada neile meelde kohustus ennast käibemaksukohustuslasena registreerida,» ütles Lemendik.

Maanteeameti andmetele tuginedes analüüsis MTA 240 autokooli lõpetaja andmeid. MTA pressiesindaja sõnul oli tegemist maanteeameti esitatud andmete alusel tehtud kiirhinnanguga. Otsustamaks, kas antud sektor vajab maksuhalduri tähelepanu, vajab MTA autkoolide liidult ja maanteeametilt täpsemat kirjeldust valdkonna probleemidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles