Kilgi laevafirma võitis Kihnu Virve käitamishanke

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaeva ehitus Baltic Workboatsi tehases Nasval. Kihnu parvlaev tuleb sarnane Vormsi vahet sõitva Ormsöga.
Parvlaeva ehitus Baltic Workboatsi tehases Nasval. Kihnu parvlaev tuleb sarnane Vormsi vahet sõitva Ormsöga. Foto: balticworkboats.ee

Pärnu maavalitsus sõlmis Rein Kilgi laevafirmaga Kihnu Veeteed lepingu parvlaevaliinide Kihnu-Munalaid, Kihnu-Pärnu ja Munalaid-Manilaid teenindamiseks parvlaevaga Kihnu Virve.

Parvlaevaliinide käitamise konkursile esitasid pakkumused Kihnu Veeteed ja Saaremaa Laevakompanii. Pärnu maavalitsuse teatel tunnistati tingimustele vastavaks mõlemad konkursile laekunud pakkumused.

Võitjaks tunnistas maavalitsus Kihnu Veeteed, kes soovis indikatiivsete reiside arvu puhul (1060 reisi Kihnult Munalaidu, 30 Kihnult Pärnusse ja 150 Munalaiult Manilaidu) ühe aasta toetuseks 398 781,15 eurot, millele lisanduvad kütuse ja kaldavoolu kulu.

Pärnu maavalitsuse teatel arvestati hanke puhul Lääne maavalitsuse kogemustega, kelle sarnane hange Vormsi liini käitamiseks takerdus vaidlustustesse.

Saaremaa ettevõttes Baltic Workboats ehitatav reisiparvlaev Kihnu Virve läheb liinile oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles