5 omadust, mis iseloomustavad nõrku juhte

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemus ja alluv.
Ülemus ja alluv. Foto: http://casestudy.co.in/wp-content/uploads/2010/11/badboss.jpg

Business Insider reastas üles viis märki, mis viitavad sellele, et juht ei ole oma positsioonile sobivaim inimene.

Nad ei suuda rahulikuks jääda

Kehvadel ülemustel ei ole enesekontrolli kaotamiseks palju vaja. Sellist tüüpi ülemustega on keeruline suhelda, kuna tegu on omadusega, mida on keeruline välja juurida, eriti kui inimene ise selles probleemi ei näe. Kui oled siiski sunnitud sellise ülemuse alluvuses töötama, tuleks probleemide vältimiseks kindlasti olla suhtlemisel see osapool, kes suudab igas olukorras rahulikuks ja ratsionaalseks jääda.

Nad süüdistavad kõikides oma probleemides teisi inimesi

Läbikukkumiste ja ebaõnnestumiste puhul oma alluvate süüdistamine ja enda käte puhtaks pesemine on kindlaim viis pingelise ja stressirikka töökeskkonna loomiseks. Selleks, et sellist tüüpi ülemusega hakkama saada, tuleks mõista, mis on tema teguviisi põhjustajaks. Tihtipeale on selleks lihtsalt hirm omaenda ülemuste ees ning sellest tulenev ärevustunne. Alluvatel ei ole mõtet ainult teisi süüdistavat ülemust ise agressiivselt rünnata, vaid pigem läheneda probleemile rahumeelselt - tuues välja objektiivsed põhjused, miks mingi ebaõnnestumine aset leidis ning kuidas oleks mõistlik tulevikus samas olukorras ilma üksteist süüdistamata ning koostööle rõhudes käituda.

Nad ei austa alluvate töövälist aega

On vähe asju, mis ajavad töötajaid rohkem närvi kui töökõnedele ja -meilidele vastamine nende vabal päeval. Kahjuks on mõned töötajad edutamisele lootes nõus sellist käitumist aktsepteerima, mistõttu võib ülemusel tekkida arusaam, et töövälisel ajal alluvate tööasjadega tülitamine on täiesti õigustatud teguviis. Selleks, et seda probleemi ei tekiks, tuleks töötajatel era- ja tööelu piirid paika panna juba esimeste töövestluste käigus.

Nad ei jaga töötajatega ettevõtte ideid ja visioone

Tüüpilise ettevõttehierarhia puhul on ülemused lähemal ettevõtte suurema pildi nägemisele, kui nende alluvad. Nad teavad, mis on kaalul ning mis on ees ootamas. Kahjuks jätavad paljud juhid need teadmised ainult endale, selle asemel, et neid oma alluvatega jagada ja neid selle abil innustada ning motiveerida.

Nad suhtlevad alluvatega ainult töistel teemadel

Keegi ei väidagi, et ülemus peaks olema töötajate parim sõber, kuid inimlik kontakt töötaja ja ülemuse vahel loob palju positiivsema töökeskkonna, kui rangelt ainult töistele teemadele suunatud suhtlus. Hea ülemus tunneb oma alluvaid hästi ning oskab neile individuaalselt läheneda ning arengueesmärke püstitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles