Majandusanalüütik Pajula Kreeka tagasimaksevõimekusse ei usu

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardo Pajula.
Hardo Pajula. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Majandusanalüütik Hardo Pajula leidis tänase hääletuse peale riigikogus, et Kreeka kolmandast abipaketist võib juba rääkida kindlas kõneviisis, sest ta ei pea tõenäoliseks, et EL Kreekale ei ütleks.

Pajula kinnitas «Ringvaate» saates rahandusminister Sven Sesteri väidet, et Eestile täiendavaid kohustusi sellega ei kaasne, kuid Kreeka tagasimaksmisvõimekusele tal erilist optimismi ei jagunud, tema hinnangul on võlausaldajate ja Kreeka vahel käimas vägikaikavedu, kumb peale jääb, vahendas ERR Uudised.

«Otsustav hetk oli see, kui Kreeka pankadel rahakraanid kinni keerati – sel hetkel näitasid kreeditorid, et peate tegema nii nagu meie tahame. See näitas ära, kuidas jõuvahekorrad on,» nentis Pajula.

Kreeka võimalusi ja kohustusi vaagides leidis Pajula, et Kreekal on pea võimatu oma laenukohustust täies mahus ja ette antud ajagraafikus täita.

«Mida aeg edasi, seda suurem on tõenäosus, et suurem osa sellest rahast ikkagi kaotsi läheb,» arvas Pajula.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles