Ministeerium alandab kuuendiku võrra diislikütuse varumakset

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütusemahutid
Kütusemahutid Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal allkirjastas määruse eelnõu, millega alaneb diislikütuse varumakse määr 14,6 protsendi võrra.

Ettevõtted maksavad edaspidi kütusevaru hoiustamise eest senisest 14,6 protsenti vähem ehk 3,5 eurot aastas tuhande liitri eest, teatas majandusministeerium.

«Julgeoleku ja energiasõltumatuse tagamiseks vajaliku varukütuse hoiustamise määr langeb ning loodetavasti väheneb pisut ka lõpptarbija poolt makstav kütuseliitri hind, sest tarnijad peavad varukütuse hoidmise eest vähem tasuma,» ütles Michal.

Varumakse määr kehtestatakse enne kalendriaasta algust ja seda saab täpsustada kord aastas vastavalt kujunenud kuludele.

Eesti vedelkütusevaru hoiustab riigile kuuluv Eesti Vedelkütusevaru Agentuur (OSPA). Riigi reservis on vähemalt 90-päevasele imporditud kütuste kogusele vastav varu.

Rahvusvahelise Energiaagentuuri liikmena (IEA) osaleb Eesti rahvusvahelises kriisiolukorra naftakütuste varu jagamise solidaarsus- ja koordinatsioonimehhanismis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles