Swedbankist saab 2013. aastaks Baltimaade suurim kinnisvarafirma

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Swedbanki prognoosi kohaselt ulatub panga probleemse kinnisvara kokkuostuga tegeleva Ektorneti varade maht 2013. aastaks viie kuni kümne miljardi Rootsi kroonini. Kolmveerand sellest ennustatakse paiknevat Baltimaades.

Praegu on Ektorneti varade maht 1,2 miljardit Rootsi krooni. Sellest 438 miljonit on Põhjamaades, 347 miljonit Eestis, 227 miljonit Lätis, 104 Leedus ja 121 miljonit USAs. Seega on praegu umbes pool ostetud varast Balti riikides.

Pank tunnistab oma majandusaruandes, et kui algselt ennustati, et selle aasta lõpuks ulatub varade maht 4 miljardi Rootsi kroonini, siis tõenäoliselt viimase paari kuuga seda ei saavutada.

Swedbank plaanib tulevikus luua eraldi üksuse, mille eesmärk on kokku ostetud kinnisvara hooldada ja selle väärtust kasvatada.

Probleemse kinnisvara kokkuost peaks kestma 2013. aastani. Selleks ajaks on Baltimaad ektorneti suurim prioriteet, kuna eeldatavasti 75 protsenti omandatud kinnisvarast asub siin. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles