Millises USA suurettevõttes saab tegevjuht keskmisest töötajast 2282 korda rohkem palka?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA dollarid.
USA dollarid. Foto: AFP / Scanpix

USA Today reastas Glassdoori ja S&P Capital IQ andmetele toetudes 9 USA suurettevõtet, mille juhi tasu ja töötajate mediaanpalga vahel on kõige suuremad käärid.

Koht:Ettevõte:Juht:Juhi ja ettevõtte töötajate mediaanpalga vahe kordades:
1.Discovery CommunicationsDavid Zaslav2282x
2.ChipotleSteven Ells1524x
3.ChipotleMontgomery Moran1483x
4.CVS HealthLarry Merlo1054x
5.StarbucksHoward Schultz994x
6.TargetBrian Cornell843x
7.CBSLes Moonves817x
8.Time Warner CableRobert Marcus807x
9.WalmartDouglas McMillon804x

Märkimisväärne on see, et Discovery juht David Zaslav teenis mullu hoolimata ettevõtte aktsiahinna 24 protsendi suurusest langusest kokku astronoomilised 156,1 miljonit dollarit.

Instituudi Economic Policy Institute andmetel ei ole USA suurettevõtete juhtide ja reatöötajate palkade vahed mitte kunagi ajaloos olnud nii suured kui praegu.

«Alates 1978. aastast on tegevjuhtide palgad kasvanud ümmarguselt 1000 protsenti, samas kui töötajate mediaanpalk ainult 11 protsenti,» kommenteeris instituudi teadur Alyssa Davis USA Today´le. «Kui neid kahte asja võrrelda, tuleb meeles pidada, et need ettevõtted on loomulikult äärmiselt kasumlikud, neil läheb hästi ja nad võiksid endale lubada töötajatele kõrgemate palkade maksmist. Kuid selle asemel on nad otsustanud kulutada selle raha vaid mõnede üksikisikute mõõdutundetule autasustamisele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles