Portaal: Universal omandab suure osa Soundcloudist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soundcloudi asutajad Eric Wahlforss ja Alexander Ljung.
Soundcloudi asutajad Eric Wahlforss ja Alexander Ljung. Foto: SCANPIX

Muusikaäri portaali Music Business Worldwide andmetel plaanib populaarne striimimiskeskkond Soundcloud sõlmida Universal Music Groupiga uue litsentseerimislepingu, millega maailma suurim plaadifirma saaks enda valdusesse olulise osa Rootsi päritolu muusikaettevõtte aktsiatest.

Sisu litsentseerimist puudutavad kõnelused on portaali sõnul kahe osapoole vahel kestnud juba kuid, kuna UMG soovib kokkuleppe sõlmimisel enda valdusesse saada märkimisväärset osa Soundcloudist, mis ei ole aga meeltmööda osale ettevõtte tippjuhtidest.

Lepingu sõlmimist on siiski ilmselt lähiajal oodata, kuna investorite vahendite toel toimetavat ettevõtet võib vastasel juhul hakata lämmatama edasiseks kasvuks vajaliku lisaraha puudumine.

Käesoleva aasta maikuus otsustas Sony Music lõpetada oma artistide lugude pakkumise Soundcloudis, mis tekitas Rootsi ettevõtte investorites parajal hulgal paanikat. Music Business Worldwide´i andmetel on ärahirmutatud investorid avaldanud ettevõtte juhtkonnale tugevat survet, et need Universali pakutavate lepingutingimustega nõustuks. Vihjatud on ka sellele, et edasised investeeringud pannakse ootele, seniks kui muusikaõiguste äri oluliste tegijatega kokkulepetele ei saada.

Soundcloud ei soovinud portaalile antud teemat kommenteerida.

Kolmas suur plaadifirma Warner Music sai Soundcloudiga litsentseerimiskokkuleppele mullu novembris, omandades ühtlasi 5 protsenti ettevõtte aktsiatest.

Next Big Soundi andmetel on Soundcloudi populaarsus viimase aasta jooksul suurenenud kahekordseks - kui mullu mais kuulati keskkonna vaheldusel muusikapalasid ja muid helifaile 2,5 miljardit korda, siis tänavu juuniks tõusis vastav näitaja viie miljardi lähedale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles