Briti suurfirmade juhid teenivad riigi keskmisest palgast 183 korda rohkem

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise nael
Inglise nael Foto: SCANPIX

Suurbritannia saja suurima börsiettevõtte juhid teenivad keskmiselt 183 korda riigi keskmisest palgast rohkem, vahendab Business Insider High Pay Centre´i palgauuringut.

Keskmiselt teenisid 100 suurima börsifirma juhid mullu 4,964 miljonit naela aastas, tunamullu oli vastavaks summaks 4,923 miljonit dollarit.

Alates 2010. aastast on vahe suurimate börsifirmade juhtide keskmise palga ja riigi keskmise palga vahel kasvanud 160kordsest 183kordseks.

High Pay Centre´i hinnangul peaks raport tekitama survet superrikaste ja madala ja keskmise sissetulekuga töötajate palgavahede vähendamiseks. Samuti viidati raportis sellele, et aktsionäridel on võimalus hääletada tegevjuhtide ülikõrgete kompensatsioonipakettide vastu, kuid suurimate ettevõtete puhul oli aktsionäride iga-aastastel koosolekutel kõrgete palkade vastaseid keskmiselt vaid 6,4 protsenti.

«Töötasude ja kompensatsioonipakettide suurus on selgelt suurem, kui oleks mõistlik või vajalik, et vääriliselt tasustada tippjuhtide tööd ja neid inspireerida,» ütles High Pay Centre´i direktor Deborah Hargreaves.

Briti statistikaameti andmetel oli käesoleva aasta juunikuu seisuga riigi keskmine nädalapalk 488 naela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles