George Soros ei usu Hiina e-äri hiiglase Alibaba edusse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurinvestor George Soros
Suurinvestor George Soros Foto: SCANPIX

Miljardärist investori ja spekulandi George Sorose perekonna fond müüs teises kvartalis pea kõik oma maailma ühe suurima e-äri Alibaba aktsiatest, kirjutab Bloomberg.

Kui esimese kvartali lõpus oli fondi käes umbes 371 miljoni dollari väärtuses Alibaba aktsiaid, siis teise kvartali lõpuks oli aktsiapakist alles veel 4,9 miljonit dollari väärtuses osakuid.

Alibaba väärtus on viimastel kuudel kõvasti kannatanud Hiina aeglustuva majanduse ning börsi suvise kokkukukkumise tõttu. Alates eelmise aasta novembrikuu tipptulemusest on Hiina e-äri ettevõte kaotanud oma börsiväärtusest umbkaudu 100 miljardit dollarit.

Sorose perekonna hallatav fond vähendas samuti oma osalusi madala naftahinna all kannatavas energiasektoris. Maha müüdi osalused Cenovus Energys ja Suncor Energys ning vähendati osalusi EQT Corporationis ja Noble Energys.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles