Euroala aastainflatsioon püsis juulis 0,2 protsendil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välikohvik Malta pealinnas Vallettas. Maltas kasvasid hinnad Euroopa Liidus juulis enim.
Välikohvik Malta pealinnas Vallettas. Maltas kasvasid hinnad Euroopa Liidus juulis enim. Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI / REUTERS

Juulis püsis euroala aastainflatsioon euroalas 0,2 protsendi ja Euroopa Liidus 0,1 protsendi tasemel, selgub Eurostati andmetest.

Mõlemad näitajad olid juuniga võrreldes stabiilsed. Eelmise aasta juunis oli euroala aastainflatsioon 0,4 protsenti ja Euroopa Liidus 0,5 protsenti.

Juulis oli aastainflatsioon negatiivne 11 liikmesriigis. Suurim oli deflatsioon Küprosel (-2,4 protsenti), Rumeenias (-1,4 protsenti) ja Kreekas (-1,3 protsenti).

Kõrgeim aastainflatsiooni määr oli 1,2 protsenti Maltal, 1,1 protsenti Austrias ja 0,9 protsenti Belgias.

Eesti aastainflatsioon oli Eurostati andmetel juulis 0,1 protsenti, ent Lätis ja Leedus mõlemas -0,2 protsenti. Juunis oli Läti näitaja 0,7 protsenti, Eestis 0,3 protsenti ja Leedus -0,2 protsenti.

Eurostat kasutab inflatsiooni hindamisel tarbijahindade harmoneeritud indeksit (THHI), mille puhul on aluseks siseriiklik lähenemisviis ehk kõik riigi territooriumil tehtud ostud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles