Kuidas motiveerib ennast igal hommikul Pepsi juht?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pepsico tegevjuht Indra Nooyi
Pepsico tegevjuht Indra Nooyi Foto: SCANPIX

Karastusjookide tootja Pepsi tegevjuht Indra Nooyi rääkis Harvard Business Review´le, et talle omane äri kasvatamiseks vajalik energilisus ja rahutus on pärit tema lapsepõlvest.

Nooyi sõnul on inspiratsioon tema igapäevaseks tööks pärit tema mässumeelsusest, millega ta paistis silma sotsiaalselt konservatiivses India suurlinnas Madrases (praeguse nimega Chennai) üles kasvades.

«Tol ajal eksisteeris kindel konservatiivne raamistik, mis tähendab, et ükskõik, mida ma ka ette ei võtnud, rikkusin ma selle raamistikuga paika pandud reegleid. Ma mängisin rokkbändis, ma ronisin puude otsas, ma tegin asju, mis panid mu vanemaid pead vangutama ja mõtlema «mida paganat ta teeb?». Samal ajal olin ma aga ka hea õpilane ja hea tütar ning ei häbistanud oma perekonda mitte ühelgi viisil. Ja mul oli õnne, et mehed minu perekonnas leidsid, et naistel peaks olema kõigis asjades meestega võrdsed võimalused,» kirjeldas Pepsi juht oma lapsepõlve.

«Ma olen siiani veidi mässumeelne, ma ütlen alati, et me ei tohi lihtsalt vaikselt ühe koha peal seista. Igal hommikul ärkan ma üles, kuklas tiksumas tervislik hirm, et maailm on muutumas ning ma olen kindel, et selleks, et võita, tuleb muutuda kiiremini ja olema paindlikum, kui ükskõik kes teine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles