Coca-Cola toetab stiimuleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-cola
Coca-cola Foto: SCANPIX

Coca-Cola tegevjuht Muhtar Kent toetab valitsuse plaane USA majandust täiendavalt stimuleerida ning ütleb, et «niiviisi genereeritakse innovatsiooni ja ettevõtlusvaimu».

Kent ütles need sõnad pärast seda, kui Coke tegi teatavaks kolmanda kvartali 2,06 miljardi dollarilise netokasumi, mis on 8 protsenti suurem kui aastatagused 1,9 miljardit dollarit.

Käive kasvas 5 protsendi võrra 8,4 miljardi dollari peale, Põhja-Ameerika laiska kasvu kompenseerisid kahekohalised kasvuprotsendid Vaikse ookeani regioonis, Lähis-Idas ja Aafrikas.

«USAs on tarbijad ikka veel segaduses. Töötusmäär on jätkuvalt kõrge ja firmad üritavad võlgu ära maksta,» ütles Kent Financial Timesile. «Nad ei võta üldse laenu, kuigi intressimäärad on nulli peal. Ma usun, et valitsusel on siin veel oma roll mängida.»

Kenti sõnutsi «saaks ja peaks valitsus laenu võtma ning toetama ja genereerima innovatsiooni ja ärivaimu toitvaid stiimuleid».

Coca-Cola müük Vaikse ookeani regioonis tõusis kolmandas kvartalis 11 protsendi võrra, mullu samal ajal oli kasv 6 protsenti.

Kõige suurem edasiminek toimus Hiinas: 12 protsenti. Järgnes Jaapan 11 protsendiga.

Coca-Cola «nimijoogi» müüki on räsinud karastusjookide kahanev populaarsus USAs, samas paranesid müügitulemused maailma lõikes siiski 4 protsendi jagu.

Kõige nigelamini läks Euroopas, kus 2009. aastaga võrreldes müügikasvu polegi, netokäive on aga 3 protsenti alla käinud.

Coke ütles, et kasumeid mõjutasid ka ekstreemsed ilmastikuolud. Venemaa ja Jaapani müügiedu soodustasid kuumad ja kuivad ilmad, Mehhiko ja India kannatasid aga lausvihmade all, mis vähendasid nõudlust ja raskendasid kauba laialivedu.

Mis puudutab Hiina eilset otsust intresse tõsta, siis leiab Kent, et Hiina fiskaal- ja monetaarpoliitikat ei saa Lääne omaga võrrelda.

«Vale oleks eeldada, et meie fiskaal- ja monetaarpoliitika toimiks sarnaselt,» ütles ta ja lisas, et Hiina valitsuse plaan hoida majanduskasv 7-8 protsendi vahemikus ei tohiks Coca-Cola väljavaateid negatiivselt mõjutada.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles