Kraft Heinz koondab 2500 töötajat

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinz ketšupid on müügil Eestiski.
Heinz ketšupid on müügil Eestiski. Foto: SCANPIX

Maailma suuruselt viienda toiduainete tootja Kraft Heinzi uus juhatus teatas, et kavatseb lähiajal efektiivsuse nimel koondada USAs ja Kanadas 2500 töötajat, kirjutab Bloomberg.

USA toiduainetetootjad H.J. Heinz Company ja Kraft Foods Group teatasid ühinemisest märtsis, luues 28 miljardi USA dollari suuruse käibega hiigelkontserni. Uue ettevõtte nimi on Kraft Heinz Company ja see on käibelt maailmas viies ja USAs kolmas toiduainetetootja.

Ühendettevõttest kuulub 51 protsenti Warren Buffetti investeerimisfirmale Berkshire Hathaway ja Brasiilia investeerimisettevõttele 3G, kelle esindaja Bernardo Hees sai ühtlasi ühendfirma juhiks. Varem ainult Heinzi juhtinud Hees on tuntud halastamatu kärpijana - ketšupitootja juhiks saades koondas ta vähem kui kahe aastaga rohkem kui 7000 töökohta.

Berkshire Hathaway nõukogu aseesimees Charles Munger teatas, et toetab tuhandete töötajate koondamist, öeldes, et sellised kärped on vajalikud produktiivse kapitalistliku süsteemi toimimiseks.

«Alternatiiviks koondamistele oleks see, mis juhtus Venemaal,» ütles Munger mais. «Kogu neetud majandussüsteem ei töötanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles