Motorola ostmisega näppu lõiganud Lenovo koondab tuhandeid töötajaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenovo
Lenovo Foto: SCANPIX

Hiina tehnoloogiaettevõte Lenovo teatas peale Motorola telefoniüksuse kehvade müügitulemuste avalikustamist, et kavatseb koondada ettevõttest vähemalt 3200 töötajat, kirjutab Reuters.

Motorola, mille Lenovo ostis Google'ilt eelmisel aastal 2,91 miljardi dollari eest, tarnis kvartalis vaid 5,9 miljonit telefoni ehk 31 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Lenovo tegevjuht Yuanqing Yang viitas intervjuus Reutersile, et nõrga kogutulemuse taga oli kehv müük Brasiilia ja Hiina turgudel. Tema sõnul keskendub Lenovo nüüd senisest rohkem välisturgudele.

«Ma usun ikkagi, et Motorola ostmine oli õige tegu... Apple'i ja Samsungi kõrval ei ole maailmas kolmandat tugevat tegijat. Ma usun, et selleks võiks olla Lenovo.»

3200 töötaja koondamine läheb ettevõttele maksma 600 miljonit dollarit, kuid sellega seotud restruktureerimise abil loodetakse aastas kokku hoida 1,35 miljardit dollarit.

Maailma suurima personaalarvutite tootja kvartalikäive kasvas 3 protsenti 10,7 miljardi dollarini. Mobiiliüksuse 300 miljoni dollarine kahjum vähendas kogu ettevõtte kvartalikasumit aga 51 protsenti ehk selleks oli vaid 105 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles