TV3 vaatajail tuleb pildi taastamiseks teha kanalivärskendus

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 levi alates 12. augustist
TV3 levi alates 12. augustist Foto: Levira

Algselt vabalevist lahkuda lubanud ja seejärel siiski meelemuutuse valinud telekanal TV3 viidi ööl vastu tänast väiksema levialaga Multiplex6 võrku, mille tagajärjel kadus ligi 15 000 perel selle kanali tavaantenniga vaatamise võimalus ning kõigil teistel antenniga vaatajail tuleb kanalitele uus otsing teha.

Telekanalite vabalevi opereeriva Levira teatel peavad kõik need levialasse jäävad inimesed, kes vaatavat telerit tavaantenniga ja soovivad TV3-e edasi vaadata, taastama teleri või digiboksi algseaded või uuendama kanalid. Vastasel juhul TV3 signaal telerisse ei jõua.

Starmani ZUUM TV teenuste juhi Triin Piilbergi sõnul käib oma digiboksis või sisseehitatud digiboksiga teleris uue kanaliotsingu tegemine tavaliselt päris lihtsalt – tuleb valida menüüst automaatse kanaliotsingu võimalus ja järgida ekraanile ilmuvaid juhiseid.

«Kui kanaliotsing TV3 uut sagedust ei leia, siis ei tasu kohe lootust kaotada: lahenduseks võib olla antennisüsteemi uuendus või parandus. Meie hinnangul peaks siiski enamikes kohtades, kus TV3 varem MUX1 kaudu toimis tõrgeteta, ka MUX6 võrk toimima,» kirjutas Piilberg Starmani ajaveebis.

Kui aga alates tänasest ka uute kanalite otsingu järel teleris TV3 ei leidu, tuleb tõenäoliselt  olemasolev antennisüsteem välja vahetada või selle asukohta muuta. Enim mõjutab MUX6 võrku üleminek telemastide äärealadel asuvaid majapidamisi ja paiku, kus telesignaali vastuvõttu takistavad kõrged puud.

Teisi vabalevikanaleid antud muudatus ei puuduta – ETV, ETV2, Kanal 2 ja TallinnaTV jäävad levima endisel moel ja ulatuses ning nende nägemiseks oma teleri või antenniga midagi ette võtma ei pea.

TV3 juht Priit Leito on öelnud, et nn osalise vabalevi lahendus on väga hea, kuna aitab neil aastas kokku hoida kuuekohalise summa, kuid telepilt jõuab siiski peaaegu kõiki Eesti elanikeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles