Oleg Ossinovski kohal ripuvad altkäemaksupilved

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski
Oleg Ossinovski Foto: Liis Treimann

Eesti rikkaima, laia rahvusvahelist raudteeäride võrku haldava ärimehe Oleg Ossinovski sattumine Lätis suurde korruptsiooniskandaali puudutab paratamatult ka tema poja, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski poliitilist karjääri.

Samal ajal kui möödunud nädalal levis Eesti poliitringkondades kumu, et Jevgeni Ossinovski võib luua uue koalitsiooni ja tõusta isegi peaministriks, otsis Eesti kaitsepolitsei Läti prokuratuuri palvel läbi tema isa Oleg Ossinovski ametiruumid Tallinnas Rocca al Mares.

Läbiotsimine tehti pärast seda, kui Lätis peeti möödunud neljapäeval kinni üks sealseid mõjukamaid äritegelasi, üle kümne aasta Läti Raudteed (Latvijas Dzelzceļš) juhtinud Uģis Magonis, kui ta oli just saabunud Pärnust. Tegemist on mehega, kelle sugulus- ja ametialased sidemed Venemaa raudteeäri juhtiva Vladimir Jakuniniga on suunanud Venemaa transiidivood just nimelt läbi Läti, jättes Eesti suurest transiidirahast ilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles