Miljoneid võlgu Soome kaaviaritehas taotleb saneerimist

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome kaaviaritehase sisseseade.
Soome kaaviaritehase sisseseade. Foto: hesy.com

Soomes viis aastat tagasi hooga tööd alustanud kaaviaritootja Caviar Empirik OY taotleb kohtus saneerimist. Saneerimise vastu on Vene inkassofirma, kellele kuulub 14 miljoni euro suurusest koguvõlast 3,3 miljoni suurune nõue, vahendas Soome rahvusringhääling YLE.

Ettevõttel on kalakasvandused Kagu-Soomes Imatras ja Ilomantsis, mis praegu kumbki ei tööta. Veebruaris, kui Caviar Empirik saneerimisavalduse piirkonnakohtusse esitas, tühjendati Imatras kalakasvatusbassein ning jagati kõigile soovijaile tasuta värsket kala, läänetuura.

Üks ettevõtte peamistest kreeditoridest, Vene firma A&NN Group, müüs oma 3,3 miljoni eurose nõude inkassofirmale Yugorskoe Kollektorskoe Agentstvo, kes YLE teatel saneerimisega ei soostu. Teised kreeditorid on saneerimisega nõus. Võlausaldajate seas on ka Soome riiklik ettevõtete toetuskeskus ELY.

Caviar Empiriki tegevjuht Seppo Kapanen on varem Soome meediale öelnud, et Vene vastusanktsioonid viisid ettevõttelt suure osa klientidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles