Sutter: tarbige elektrit öösiti

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter soovitab inimestel kasutada Eesti Energia mobiiliäppi, et vaadata, mis tundidel on elekter kõige odavam.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter soovitab inimestel kasutada Eesti Energia mobiiliäppi, et vaadata, mis tundidel on elekter kõige odavam. Foto: Mihkel Maripuu

Tarbijad peaksid jälgima elektri tunnipõhist hinda, sest börsi kõikumist ära kasutades võib teenida  kuni kümnekordse hinnavõidu, rääkis Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter.

Praeguse madala elektrihinna juures oleks Eesti Energia valmis elektrit Venemaale müüma, kuid põrkub poliitilisele riskile.

Vaatamata nafta odavnemisele osutus Eesti Energia põlevkiviõliäri nii edukaks, et ettevõte valmistab uue aasta alguseks ette järgmise Enefit 280 tehnoloogial põhineva tehase püstitamist Auveresse. Jordaania põlevkiviprojekti õnnestumisel hakkab firma aga oma tehnoloogiat müüma Hiinasse. Samas ähvardab USAs Utah’s kasutuks osutunud põlevkiviprojekt Eesti Energiat varade allahindlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles