Harvardi ärikooli lõpetajad eelistavad Silicon Valleyt Wall Streetile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silicon Valley sünnikoht
Silicon Valley sünnikoht Foto: AP / Scanpix

Maailma ühe prestiižseima ärikooli Harvard Business Schooli lõpetajad ei soovi enam oma karjääri alustada investeerimispanganduses, eelistades tööandjana pigem tehnoloogiafirmasid, kirjutab Bloomberg.
 

Kui 2007. aastal maandus 13 protsenti tööle läinud lõpetajatest investeerimise või aktsiakauplemisega tegelevate finantsettevõtete juures, siis eelmiseks aastaks oli see näitaja langenud 5 protsendile, selgub Harvardi uuringust. Tänavuste lõpetajate seas on pangandushuviliste arv esialgsetel andmetel vähenenud veel ühe protsendi võrra.

«Kui me kuuleme, et meie kursusekaaslane suutis saada töökoha investeerimispangas, ütleme me küll «palju õnne», kuigi tegelikult mõtleme «mul on kahju seda kuulda,»» rääkis Bloombergile tänavu Harvardist MBA kraadi saanud Keima Ueno. Ta töötas enne MBA kraadi saamist kaks aastat investeerimispangas Morgan Stanley, kuid pärast lõpetamist suundus tagasi kodumaale Jaapanisse, kus tegeleb paralleelselt tervishoiualase pereäri ning oma idufirma juhtimisega.

Ueno väidet toetab ka statistika – kui 2007. aastal asus vaid 7 protsenti Harvardi ärikooli lõpetajatest tööle tehnoloogiasektoris, siis mullu neid lausa 17 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles