Välisturistide arv vähenes juunis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevale naasevad Saksa turistid.
Kruiisilaevale naasevad Saksa turistid. Foto: Priit Simson / Postimees

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2015. aasta juunis 323 500 turisti, mis oli 4 protsenti vähem kui eelmise aasta juunis, teatab Statistikaamet. Vähenes välis- ja suurenes siseturistide arv.

Majutusettevõtetes peatus 210 500 välisturisti ehk 7 protsenti vähem kui eelmise aasta juunis.

Üle poole turistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt. Juunis vähenes Soome ja Venemaa turistide arv majutusettevõtetes vastavalt 5 protsenti ja 31 protsenti. Soome turistide arv vähenes viiendat kuud järjest, Venemaa turistide arv on vähenenud tänavu kõigil kuuel kuul. Läti turistide arv suurenes 7 protsenti.

Eesti turismi suurematest partnerriikidest saabus eelmise aasta juuniga võrreldes rohkem turiste Suurbritanniast (3 protsenti), vähem turiste saabus Saksamaalt (4 protsenti), Leedust (3 protsenti) ja Rootsist (12 protsenti). Jätkuvalt suureneb Aasia riikidest saabunud turistide arv.

35 protsenti majutusettevõtete klientidest olid siseturistid. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 113 000, mida oli 2 protsenti rohkem kui eelmise aasta juunis. 65 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 21 protsenti tööreisil.

24 protsenti siseturistidest peatus Harju maakonna, 12 protsenti Pärnu maakonna ja 9 protsenti Tartu maakonna majutusettevõtetes. Harju ja Tartu maakondade majutusettevõtetes peatus rohkem siseturiste kui eelmise aasta juunis, Pärnu majutusettevõtetes siseturistide arv aga vähenes 10 protsenti.

Juunis pakkus külastajatele teenust 1274 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 21 900 tuba ja 51 800 voodikohta. Täidetud oli 47 protsenti tubadest ja 39 protsenti voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 34 eurot ning jäi mullusele tasemele. Ööpäeva maksumus oli Eesti keskmisest kõrgem Harju maakonnas, kus ööpäev majutusettevõttes maksis 41 eurot. Pärnu maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 34 eurot ja Tartu maakonnas 30 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles