Amet avastas Ösel Fishi tegevuses ulatuslikke rikkumisi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamärgi Saare Hõbe kalatooted.
Kaubamärgi Saare Hõbe kalatooted. Foto: www.oselfish.ee

Tehnilise järelevalve amet tuvastas Saaremaal tegutseva kalatoodete ettevõtja Ösel Fish OÜ suhtes algatatud menetluse käigus, et kaubamärgi Saare Hõbe kalatoodete täitekogused on paljudel juhtudel oluliselt väiksemad pakendile märgitud kogusest.

Rikkumisi on tuvastatud ka kinnispakkide täitekoguse kontrollimise nõuete täitmises, teatas amet.

Ösel Fish-i tootmiskompleksis läbi viidud kontrolli tulemusel selgus, et ettevõttel puudub kinnispakkide täitekoguse kontrollimise kord ja tulemused, koguste kontrollimiseks ei kasutata nõuetekohaselt taadeldud kaale ning enamus juhtudel olid kontrolli läbinud kaubamärgi Saare Hõbe kalatoodete kogused pakendile märgitust oluliselt väiksemad.

Puuduste kõrvaldamiseks on TJA teinud Ösel Fish OÜ-le rida ettekirjutusi. Ettevõtet kohustati koheselt probleemist teavitama oma toodete edasimüüjaid ning tagasi võtma kõik väljastatud nõuetele mittevastavad kalatooted.

Samuti kohustas amet ettevõtet koostama ja kehtestama kinnispakkide täitekoguse kontrollimise korda, registreerima kontrolli tulemusi ning kasutama taadeldud mõõtevahendeid.

Tehnilise Järelevalve Ameti peadirektor Raigo Uukkivi sõnul on selline korralagedus ettevõtte tegevuses lubamatu. «Mõõtmistäpsuse tagamiseks vajalike kontrollsüsteemide ja nõuetekohaste mõõtevahendite olemasolu on elementaarne nõue ja seda tuleb täita. TJA kontrollmõõtmised näitasid sama kaubamärgi toodete puhul korduvalt koguste mittevastavust pakendil märgitule. See on ulatuslik rikkumine, mille sarnast TJA senise praktika jooksul pole esinenud,» lisas Uukkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles