Migrandid tekitasid Euroopas ajutiste ulualuste buumi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Containex naudib tellimuste kasvu.
Containex naudib tellimuste kasvu. Foto: containex.com

Poliitikutele on nad peavaluks, kuid konteinerelamute ehitajad Euroopas naudivad sisserändajate rohkuse tõttu ennenägematut nõudluse kasvu. 

Prantsusmaal, Saksamaal ja mujalgi esitavad valitsused ja kohalikud võimukandjad palavikuliselt ajutiste eluasemete tellimusi.

Paljud otsustavad nn soojakute kasuks, mida kasutatakse näiteks ehitusobjektidel, kirjutab Financial Times.

«Kõikjal Saksamaal räägitakse turul vaid ühest – varjupaigataotlejad, varjupaigataotlejad, varjupaigataotlejad,» ütles CHB Bonitzi direktor ja omanik Peter Bonitz, kes võitis just äsja linnavalitsuse poolt korraldatud konkursi ning ehitab Berliini tarvis 1650 põgenikukodu.

Nagu kinnitas Austria firma Containex – Euroopa suurim konteinerelamute tootja – on nõudlus eriti tugev Prantsusmaal, Šveitsis ja Saksamaal. Tänavune tootmine kasvab neil mullusega kõrvutades kuni 10 protsendi jagu enam kui 50 000 konteineri peale.

Kõige akuutsem on olukord siiski Saksamaal.

Kuna võimudel on lõppemas sobivate tühjade korterite tagavara, pannakse üha rohkem migrante elama avalikesse hoonetesse nagu endised koolimajad, spordikeskused ja kunagised kasarmud Brandenburgis. Käiku on lastud ka üks kontserdisaal Tüüringis.

Kohalikud omavalitsused maksavad tubade eest võõrastemajades ja ühiselamutes, ühel juhul isegi endises seksihotellis. Kuna ka sellest on vähe, aitavad enne külmemate ilmade tulekut hädast välja telgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles