Töötukassa IT-hange paneb kahtlustama kokkumängu

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tieto müügijuht Heiti Mering: üks riigiasutus ei tohiks pidada hankeid oma eraäriks ja tingimustega sel moel manipuleerida.
Tieto müügijuht Heiti Mering: üks riigiasutus ei tohiks pidada hankeid oma eraäriks ja tingimustega sel moel manipuleerida. Foto: Erakogu

Keegi meist ei tahaks loobuda heast partnerist, olgu siis isiklikus elus, äris või kasvõi tennises, kuid on valdkondi, kus seda aeg-ajalt teha tuleb. Riigihanked on kahtlemata üks neist valdkondadest, kus kõigil soovijail peavad olema võrdsed võimalused pääseda riigipiruka kallale, ning see võrdsus ei pea ainult olema tagatud, vaid see peab ka kõigile näima ausa konkurentsina.

Paraku on vastuolu hästi toimiva suhte jätkamise soovi ja selle lõhkumise kohustuse vahel ilmne ja tuleb ette pahatihti. Täpselt sel põhjusel on tekitanud pahameelt ka Eesti Töötukassa täna veel viimast päeva käiv riigihange, mille tingimused on pannud asutuse senise partneri konkurendid, ettevõtjate katusorganisatsiooni ja riigi IT-juhid kukalt kratsima. 

Jutt käib iseenesest tavapärasest, ehkki üsna suurest IT-hankest, millega töötukassa otsib oma IT-süsteemidele hooldus- ja arenduspartnerit 40 kuuks mahuga 80 000 tundi või kuni 4,3 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles