Jaekaubanduse maht euroalal vähenes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroala jaekaubanduse mahud kasvasid.
Euroala jaekaubanduse mahud kasvasid. Foto: Christian Charisius / Reuters

Juunis langes euroala jaekaubanduse maht kuuga 0,6 protsenti, Euroopa Liidus tervikuna kahanes näitaja 0,5 protsenti, selgub Eurostati andmetest.

Kuise jaekaubandusindeksi languse tõi 0,8-protsendiline langus toidu, jookide ja tubaka segmendis ning 0,2-protsendiline langus mittetoidukaupade segmendis.

Enim langes kuuga jaekaubandusindeks 2,3 protsenti Saksamaal, 1,6 protsenti Sloveenias ja 1,4 protsenti Poolas. Suurim kuine kasv oli 1,7 protsenti Rumeenias, 1,3 protsenti Austrias ja 1,1 protsenti Taanis.

Aastaga kasvas jaekaubandusindeks juunis euroalas 1,2 protsenti ja Euroopa Liidus 2 protsenti. Euroopa Liidus kasvas mittetoidukaupade maht 3,4 protsenti, mootorikütuste müük 1,4 protsenti ning toidu, jookide ja tubaka maht 0,8 protsenti.

Aastane kasv oli juunis suurim ehk 7,9 protsenti Rumeenias, järgnesid 7,1 protsendiga Leedu ja 6,8 protsendiga Läti. Jaekaubanduse maht langes vaid 9,9 protsenti Luksemburgis ja 0,2 protsenti Soomes.

Eestis kasvas jaekaubandusindeks Eurostati andmetel juunis kuuga 0,7 protsenti ja aastaga 5,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles