Lõhmus asutas partneritega uue 70 miljonilise fondi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Lõhmus, LHV Panga asutaja ja suuromanik.
Rain Lõhmus, LHV Panga asutaja ja suuromanik. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

LHV Panga nõukogu esimees ja endine hansapankur Rain Lõhmus asutas koos Balti partneritega uue, 70 miljoni euro suuruse investeerimisfondi.

Fondivalitseja Livonia Partners asutasid Kristîne Berziňa, Rain Lõhmus, Mindaugas Utkevičius ja Kaido Veske, selle esimene fond Livonia Partners Fund I plaanib Balti turule investeerida 70 miljonit eurot.

Livonia investorid on Balti- ja Põhjamaade ning Lääne-Euroopa pensionifondid ning arengu- ja finantsinstitutsioonid, teatas ettevõte. Fondi tuumikinvestor on Balti Innovatsioonifond (BIF), mis investeerib Euroopa Investeerimisfondi (EIF) ning Balti rahvuslike investeerimisagentuuride kogutud kapitali. Samuti investeerib uude fondi Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupank EBRD.

Fond teeb investeeringuid põhiliselt mittenoteeritud ettevõtetesse, suurusega 3 kuni 15 miljonit eurot ettevõtte kohta, teatas Livonia. Livonia plaanib teha 8 kuni 12 sellist investeeringut.

Livonia kontorid asuvad Tallinnas, Riias ja Vilniuses. Fond on registreeritud Lätis, kus ettevõtte pressiteate kohaselt on erakapitali investeerimisfondidele läbipaistev õigus-, maksu- ja normatiivraamistik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles