Kütusefirmad langetasid kütuse hinda

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste tankla.
Neste tankla. Foto: Marko Saarm / Sakala

Neste, Statoil, Olerex ja Alexela langetasid täna bensiini hinda automaattanklates ühe sendi liitrilt ja diislikütuse hinda kaks senti liitrilt.

Hinnalanguse põhjus on sisseostuhindade mõningane langus ning konkurents mootorikütuste jaemüügiturul, teatas Neste.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS mootorikütuste müügidirektori Meelis Miguri sõnul on nädala keskmine mootoribensiini maailmaturu hind langenud neli protsenti üle-eelmise nädalaga võrreldes. Diislikütus on sama ajaga odavnenud keskmiselt kaheksa protsenti.

Olerexi juhatuse liikme Alan Vahi sõnul on aga kütusehindade kukkumise taga pigem kohalik konkurents kütusemüüjate vahel kui maailmaturu hind.

Hinnad ei ole nädalaga palju muutunud, ütles Vaht ettevõtte pressiteate vahendusel, europõhiste kütusehindade langemist pehmendab märkimisväärselt ka dollari kurss.

Kolme kütusemüüja automaatjaamades maksab 95 bensiin nüüd 1,159 eurot liiter, 98 bensiin 1,199 eurot liiter ning diislikütus 1,049 eurot liiter. Teenindusjaamades, kus hind olid enne tänast muutust soodsam, jäi kehtima senine madalam hind. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles