Škoda ostab Soome trammitootja

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transtechis toodetud Helsingi tramm.
Transtechis toodetud Helsingi tramm. Foto: transtech.fi

Škoda Transportation Group ostab enamuse Soome trammi- ja vagunitootja Transtech OY aktsiatest, teatas Transtech täna.

Soome investeerimisfirma Sinituote OY jääb ettevõtte vähemusomanikuks 20 protsendiga. Oulus asuv Transtech jätkab tööd oma nime all. Tehingu summat pole avalikustatud.

Ettevõtte teatel võimaldab uus suuromanik ettevõtte tootearenduseks, kasvuks ja rahvusvahelistele turgudele minekuks vajalike investeeringute kaasamist.

Škoda Transportationi asejuhi Zdeněk Majeri sõnul parandab ettevõte selle ostuga oma positsiooni kogu Skandinaavias.

Senise suuromaniku Sinituote OY tegevjuht Ilkka Brotherus ütles Kauppalehtile, et firma vähemusosanikuna ettevõttesse jäämine oli Škoda soov. Sellega tahavad tšehhid kindlustada, et uuel turul sujub kõik hästi. Hiljem on Škodal kavas ka vähemusosalus ära osta.

Transtech toodab peamiselt tramme ja raudteevaguneid. Ettevõtte toodetud trammid sõidavad Helsingis, firma konkureerib ka Tamperesse rajatava trammivõrgu sõidukite hankel. Tänavu tellis Soome riigiraudtee VR Transtechilt 90 miljoni euro eest uusi reisivaguneid.

Samas on Transtech viimasel ajal olnud hädas, seda ennekõik äralangenud Venemaa turu tõttu. Kevadel koondas ettevõte 500 töötajast 50 ning saatis 180 palgata puhkusele, sest hoolimata VRi tellimusest kõigile tööd ei jagunud.

Transtechi mullune käive oli 95 miljonit eurot. Škoda Transportation on oma 700 miljoni suuruse aastakäibega üks juhtivaid veeremivalmistajaid Euroopas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles