Eestis avati audioraamatute netipood

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti ja kõrvaklapid.
Sülearvuti ja kõrvaklapid. Foto: Egert Kamenik/Arvutimaailm.

Audioraamatute internetipoe eesmärk on koondada ühte müügikeskkonda kõik Eestis välja antud audioraamatud.

Täna avati Eesti esimene audioraamatute internetipood Kuula24, mille tootekataloog koosneb praegu igi 130 teosest. Internetipoe eestvedajate sõnul suureneb aga  helisalvestite arv sedamööda, kuidas lepingud tootjate ning autoritega sõlmitud saavad.

Kuula24 kataloogis on Eesti Rahvusringhäälingu, kirjastuste TEA, Varrak, Audioraamat, Egmont Estonia ja MTÜ Minu sõbrad toodetud audioraamatud ning näiteks raadiojaama Sky Plusi Hommikuprogrammi kullafondi kuuluvaid raadioseriaale. Tooteid levitatakse allalaaditavate mp3-failidena.

Tulevikuplaanide hulgas on ka muu helikandjale salvestatud materjali kuulajani toomine, sealhulgas teatrietendused, kontsertsalvestused, kõned, loengud jm.

Juba mõne aasta eest ennustati, et audioraamatute osakaal kõigist müüdud raamatutest moodustab peagi 10-15 protsenti.

Ingliskeelseid audioraamatuid levitav Audible.com, mis alustas tegevust 1999. aastal ning mille kataloogi kuulub tänaseks üle miljoni tunni audiomaterjali, müüdi paari aasta eest netigigandile Amazon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles