Venemaa suurimad jaemüüjad lõpetasid Samsungi telefonide pakkumise

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung S6 Edge
Samsung S6 Edge Foto: Telekom

Kaks Venemaa mobiilioperaatorit ning kaks riigi suurimat telefonide jaemüüjat lõpetasid seadmete kvaliteedi- ja garantiiprobleemidele viidates Samsungi telefonide müügi, kirjutab Bloomberg.

Lõuna-Korea ettevõttelt uute telefonide tarnimise lõpetasid operaatorid PJSC MegaFon ja VimpelCom ning jaemüüjad Euroset ja Svyaznoy. VimpelCom teatas, et põhjuseks oli Samsungi seadmete kõrge veaprotsent, väidetavalt oli lausa 7 protsenti neile saadetud uutest Samsungi telefonidest probleemsed. Sarnaseid kvaliteediprobleeme esines ka Eurosetil.

Svyaznoy lõpetas Samsungi telefonide ja tahvelarvutite tellimise juunis, praegu müüakse veel viimaseid laovarusid. Jaemüüja hinnangul on Samsungi osa Venemaa turul langenud möödunud kuul vähemalt 25 protsenti.

Samsung ei kommenteerinud Bloombergile oma suhteid Venemaa partneritega, kinnitades vaid, et ettevõte on «jätkuvalt pühendunud Vene tarbijatele parimate toodete pakkumisele.»

Neli Samsungit blokeerivat ettevõtet omavad riigis kokku 11 000 poodi. Lõuna-Korea ettevõtte telefone on siiski võimalik osta mõnedelt teistelt edasimüüjatelt ning veebipoodidest.

Uuringufirma IDC andmetel müüs Samsung eelmisel aastal Venemaal 1,46 miljardi dollari väärtuses mobiiltelefone, omades turust umbes 23 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles