VTA kontrollib erakorraliselt kõiki seafarme

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekseko värav
Ekseko värav Foto: Elmo Riig / Sakala

Maaeluminister Urmas Kruuse andis veterinaar- ja toiduametile (VTA) korralduse täiendavalt üle kontrollida kõigi Eesti seakasvatuste vastavus sigade Aafrika katku leviku piiramiseks kehtestatud nõuetele.

«Andsin veterinaar- ja toiduametile korralduse kontrollida erakorraliselt üle veel kõigi Eesti seakasvatuste vastavus seakatku tõkestamiseks seatud nõuetele ja samuti anda vajadusel seakasvatustele lisasoovitusi bioohutuse tõstmiseks,» ütles Kruuse põllumajandusministeeriumi pressiteate vahendusel.

«Seakatku levikule saab piiri panna üksnes siis, kui kõik seakasvatajad täidavad täie hoolsusega kehtestatud nõudeid,» lisas ta.

Kokku tuleb VTAl erakorraliselt kontrollida üle 900 farmi ja majapidamise.

VTA kontrollib korrapäraselt taudistunud aladel asuvaid seakasvatusi kord kuus.

Minister kohtus täna Viljandi ja Valga maavanemate, kohalike veterinaarkeskuste juhtide ning seakasvatajatega.

«Seakasvatajad rõhutasid, et arvestades olukorra tõsisust peavad eranditult kõik seakasvatajad hakkama suurendama bioohutust ja nõudeid tuleb ohutuse tõstmiseks kiiresti karmistada,» ütles Kruuse.

Homme kohtub minister põllumajandusministeeriumis seakasvatussektori esindajatega. Kohtumisel arutatakse täiendavaid meetmed seakatku leviku tõkestamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles