Rehvivahetusfirmad hoiduvad esialgu suuremast hinnatõusust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firmas Marja Autokumm on rehvide vahetamisega ametis Alari Altjõe.
Firmas Marja Autokumm on rehvide vahetamisega ametis Alari Altjõe. Foto: Mihkel Maripuu

Vaatamata üldisele hinnatõusule kinnitavad kõik rehvivahetajad, et nemad küsivad teenuse eest raha sama palju nagu aasta tagasi.

Kui varem võis naastrehvidega sõitma hakata 1. oktoobrist, siis tänavu nihutati tärminit paari nädala võrra hilisemale ajale ning naelkummid võis autole alla panna eile. Esimesed sohvrid ongi juba rehve vahetama tõtanud.

«Masu on jätnud jälje ja inimesed on muutunud hoolikamaks – pigem kardetakse kui kahetsetakse,» kinnitati Raul Kevvaile kuuluvast Kummixi töökojast Elvas. «Segadus on aga seoses kuupäeva muutmisega. Inimesed helistavad tihti ja küsivad, millal võib rehve vahetama hakata.»

Kibedam aeg alles ees

«Sügisese rehvivahetuse vastu on olnud tõsine huvi ja järjekord on juba pool nädalat,» sõnas ka Tallinnas tegutseva Prorehvi juhatuse assistent Henri Murakas. Ennekõike sunnib inimesi aga talverehve alla panema ilm, mitte kuupäev. Ehkki Tallinnas sadasid üleeile maha esimesed lumehelbed ja mitmel pool Eestis tuli veidi lörtsi, ei ole lähipäevadel miinuskraade oodata. Seega ei ole ka järjekorrad rehvivahetustes veel väga pikaks veninud.

«Rehve hakatakse vahetama siis, kui külmad tulevad. Järgmisel nädalal on järjekorrad kindlasti pikemad,» kinnitas KGN Oja Auto juhataja Kalvi Koppel. Ka Tallinnas tegutseva Tambov OÜ müügikonsultant Aleksandr Jakubovitš tõdes, et kiirem aeg seisab alles ees. «Praegu käib meie juures 20–30 autot, tipphooajal kuni sada autot päevas,» kinnitas Jakubovitš.

Jõhvis asuva Fixsus Mustamäe OÜ müüja Kirill Mukminov sõnas, et huvi rehvivahetuse vastu ei ole veel suur. Pärnus tegutseva Männa OÜ omanik Arvo Teesalu täheldas aga, et hooaeg hakkab tuure võtma, kuid päevad on väga erinevad.

Naastrehvidega võib sõita 15. oktoobrist 1. maini, talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini. Maanteeamet soovitab valida lamellrehvid, kui talve jooksul on plaanis sõita peamiselt hästi hooldetud maanteedel või linnas.

Lamell- või naastrehvid?

Lamellrehv ei kahjusta teed ning nendega sõidab auto vaiksemalt. Lamellide poolt on ka Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg. «Ise olen viimased kuus aastat ainult lamellrehve kasutanud ja julgen neid soovitada kõigile, kelle sõidud Tallinna või siis suuremate maanteedega piirnevad,» sõnas Sulg.

Neil, kes sõidavad suurema osa ajast kõrvalmaanteedel või küla vahel, soovitab maanteeamet siiski osta naastrehvid, sest muutlike ilmadega on need turvalisemad. Naastrehvi eluiga on ka pikem.

Kui samade rehvidega on eelnevatel hooaegadel juba sõidetud, siis tuleb mõõta turvisemustri sügavust ning naastrehvil kontrollida naastude seisukorda. Rehvidega, mille mustrisügavus on alla kolme millimeetri, sõita ei tohi, hoiatab maanteeameti koduleht.

Rehvivahetuse hinnad

Tallinn    400–700 krooni

Tartu    350–700 krooni

Valga    300–390 krooni

Kuressaare    300–600 krooni

Elva    300–400 krooni

Jõhvi    250–350 krooni

Haapsalu    200–350 krooni

Narva    200–350 krooni

Pärnu    200–300 krooni

Allikas: rehvivahetused, Postimees

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles