Saksamaa tõrjus teated peatsest euroala maksust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa rahandusministeeriumi peakorter Detlev-Rohwedder-Haus, mis on nime saanud Saksa erastamisagentuuri esimese juhi järgi.
Saksa rahandusministeeriumi peakorter Detlev-Rohwedder-Haus, mis on nime saanud Saksa erastamisagentuuri esimese juhi järgi. Foto: BMF / Hendel

Saksa rahandusministeeriumi teatel on ajakirjanduses avaldatud lugu peatselt tekkivatest euroala maksudest eksitav, kuna esiteks tuleks muuta Euroopa Liidu leppeid.

Nimelt kirjutas ajakiri Spiegel, et rahandusminister Wolfgang Schäuble on valmis loobuma Saksa maksusüsteemist ning minema euroala eelarve teed. Ühtlasi olevat Schäuble avatud euroala rahandusministri ametiposti suhtes, kes korjaks «euromaksu», vahendab Bloomberg Business.

«Euroala eraldi eelarve loomine pikemas perspektiivis on osa viie presidendi raportist, mis puudutab Euroopa Liidu edasiarendamist,»  selgitas rahandusministeerium. «Arutelud selle üle alles algavad.»

«Viis presidenti» on Mario Draghi (Euroopa Keskpank), Jean-Claude Juncker (Euroopa Komisjon), Donald Tusk (Euroopa Liit), Martin Schultz (Euroopa Parlament) ja Jeroen Dijsselbloem (rahandusministrite eurogrupp). Kvintett avaldas oma raporti Euroopa ühteliitmiseks vajalikest sammudest juunikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles