Airbnb on Wall Streetilt endale mainekat finantsjuhti napsamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbnb asutajad Brian Chesky, Nathan Blecharczyk ja Joe Gebbia
Airbnb asutajad Brian Chesky, Nathan Blecharczyk ja Joe Gebbia Foto: SCANPIX

Majutusteenuseid vahendav idufirma Airbnb on lähedal New Yorgis asuva investeerimisfirma Blackstone finantsjuhi Laurence Tosi palkamisele, kirjutab Bloomberg.

Airbnb on ilma finantsjuhita pidanud hakkama saama juba eelmisest aastast saadik, mil ettevõttest lahkus Andrew Swain. Airbnb ning Blackstone ei soostunud Bloombergile Tosi tuleviku kohta kommentaare andma.

47-aastane Tosi on aktsiatele ja võlakirjadele alternatiivseid investeerimisvõimalusi pakkuva Blackstone´i finantsjuht olnud viimased seitse aastat. Tema juhtimise all on finantsettevõtte hallatavad varade väärtus suurenenud 119 miljardilt dollarilt 333 miljardi dollarini.

Bloomberg märgib, et Silicon Valley idufirmade puhul viitab börsifirmadest tippjuhtide palkamine tihtipeale idufirma enda börsileminekule. Airbnb alustas juunis läbirääkimisi, et viia läbi järjekordne investeerimisvoor, mis tõstaks ettevõtte väärtuse juba 24 miljardi dollari peale. Ettevõte prognoosib käesoleaks aastaks 900 miljoni dollari suurust käivet, veel tunamullu oli selleks vaid 250 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles