Töötajate manifest ei kogunud kuuga ühtki uut liitujat

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allkirjastamine. Pilt on illustreeriv.
Allkirjastamine. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Sotsiaaldemokraatliku erakonna koostatud töötajate manifest pole pärast esialgset allkirjastamist kuu aja eest saanud ühtki uut liitujat ning nüüd täiendavad sotsid seda.


15. septembril allkirjastasid manifesti sotsiaaldemokraatliku erakonna riigikogu fraktsiooni esimees Eiki Nestor ning transpordi ametiühingu, tervishoiutöötajate ametiühingu, kultuuritöötajate ametiliidu ja raudteelaste ametiühingu juhid. Manifest, mis muuhulgas nõuab töötajatele rohkem õigusi ja koolitust, töötutele suuremaid toetusi ning kohustusliku pensioniea kaotamist, on sotside sõnul liitumiseks avatud kõigile ühendustele ja tööandjatele.

Pärast 15. septembrit pole aga keegi manifestiga liitunud. Oktoobri algul toimus küll manifesti teemal ümarlaud, kuhu tulid kohale kümmekonna ametiühingu esindajad, rääkis sotsiaaldemokraatliku erakonna pressiesindaja Kirsti Ruul. Nad tegid ettepaneku, et manifesti võiks rohkem lahti kirjutada, mida praegu tehaksegi. Novembris arutavad sotsid ja ametiühingud lahtikirjutatud manifesti uuesti. Ruul avaldas lootust, et pärast seda lisandub uusi manifestiga liitujaid.

Ametiühingute keskliit põhimõtteliselt toetab manifesti, aga kavatseb peagi tulla välja oma põhjalike ettepanekutega tööturu kohta, ütles keskliidu esimees Harri Taliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles