Nutitelefonide protsessoritootja Qualcomm koondab tuhandeid töötajaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qualcomm
Qualcomm Foto: SCANPIX

USA protsessoritootja Qualcomm teatas, et koondab kulude kärpimise eesmärgil 4500 töötajat ehk 15 protsenti kogu oma tööjõust, kirjutab Reuters.

Koondamiste eesmärgiks on tuntud nutiseadmete tootjatele nagu näiteks Samsung, HTC ja ZTE Snapdragon protsessoreid pakkuva ettevõtte kulude vähendamine 1,4 miljardi dollari võrra. Lisaks valmib aktivistinvestorite nõudmisel aasta lõpuks raport, mille alusel otsustatakse, kas Qualcommi probleemsete näitajatega protsessoritootmine ja kõrge kasumlikkusega patendiüksus viia eraldi ettevõtetesse.

Qualcommi on räsinud nii üha suurenev konkurents maailmaturul, kui ka hiljutised probleemid Hiina turul. Ettevõtte finantsaasta kolmanda kvartali käive langes aasta-aastalt 14,3 protsenti 5,83 miljardile dollarile, tegu on esimese languskvartaliga viimase viie aasta jooksul.

Hiljuti meelitas Hiina nutiseadmete suurtootja Xiaomi Qualcommi Hiina regiooni juhi Wang Xiangi oma strateegilise koostöö juhiks. Veebruaris mõistis Hiina valitsus peale 14 kuud väldanud uurimist ettevõttele konkurentsireeglite rikkumise eest 975 miljoni dollari suuruse trahvi, mis on suurim ühele ettevõttele määratud trahv Hiina ajaloos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles