Pankrotis Sangla Turba vara läheb 5,4 miljoniga oksjonile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangla turbatööstus.
Sangla turbatööstus. Foto: Margus Ansu

Mais pankrotistunud Sangla Turba vara läheb augustis 5,4 miljoni eurose alghinnaga oksjonile.

Esimene pakkumine, mil alghind oli 5,9 miljonit eurot, kukkus läbi, sest ühtegi huvilist ei leidunud, kirjutas Postimees juuli alguses. Ühtlasi teatas pankrotihaldur Olev Kuklase, et peagi korraldatake uus enampakkumine.

Uuele enampakkumisele saavad oksjonil osaleda soovijad end registreerida kuni 4. augustini, oksjon kestab Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koja oksjonikeskkonnas 4. augustist 11. augustini.

Pankrotivara hulgas on kinnistud, sõidukid, varud ning pikaajalised investeeringud ja nõuded.

Tartumaa Puhja valla suurim tööandja ning asulat vee ja soojaga varustav Sangla Turvas esitas mai algul kohtule enda pankrotiavalduse. Sangla Turba juhataja Kalle Kivaste teatas pankrotiavalduses, et ettevõtte põhiline majandustegevus on soikunud, puuduvad toimivad müügikanalid, senine Rootsi koostööpartner ei ole tasunud saadud toodangu eest ja teisi ostjaid pole.

Tartu maakohus kuulutaski Sangla Turba pankroti välja.

Sanglas töötas 54 inimest, kellel on saamata märtsi eest ligi 112 000 eurot palka, puhkusetasu, koondamishüvitisi ja muud tasu, sellele lisandub teist sama palju aprilli eest. Pankrotihalduri Olev Kuklase ütles, et töötajad saavad palgavõla ja kollektiivse koondamise tasu töötukassalt lähitulevikus kätte.

Sangla Turbal on ajutise pankrotihalduri aruande kohaselt vara 5,8 miljoni euro eest ja kohustusi vähemalt 4,6 miljoni euro eest, neist kohe sissenõutavaid enam kui 1,2 miljoni euro eest. Suurim, ligi 3,3 miljoni krooni suurune võlgnevus on Nordea pangale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles