Seitse tüüpviga, mis hävitavad CV tõsiseltvõetavuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CV.
CV. Foto: SCANPIX

Business Insider reastas seitse üldlevinud viga, mida iga edu taotlev tööotsija peaks oma CVs vältima.

Kirja- ja hooletusvead

Kui tööandja märkab sinu CVs kirja- või hooletusvigu, võib ta arvata, et sa ei pööra detailidele erilist tähelepanu ning oled hajameelne. Kumbki nendest omadustest ei räägi aga konkursil sinu kasuks. Lisaks sellele, et ise oma CV läbi kammid, lase see üle vaadata ka vähemalt kolmel kõrvalseisjal ning kuula tähelepanelikult nende tagasisidet.

Vale failinimi

Sinu tulevane tööandja võib tähelepanu pöörata ka sellisele väikesele asjale nagu talle saadetava faili nimetus. Selleks ei tohiks olla lihtsalt CV.doc, vaid kindlasti tuleks lisada nimetusse ka oma perekonnanimi. Vastasel juhul võib sinu CV lihtsalt kahe silma vahele jääda.

Ebasobiv meiliaadress

CV tuleks saata professionaalselt meiliaadressilt, milles sisaldub ka sinu täisnimi. Kindlasti tuleks vältida isiklikke, veidrate nime ja numbrikombinatsioonidega meiliaadresse; samuti ei tohiks kasutada oma praeguse tööandja meiliaadressi.

Katkendlik töökogemus

Tööandja paneb koheselt tähele, kui sinu CVs puudub mingi ajaperioodi kohta töökogemus. Kui sind töövestlusele kutsutakse, ole kindlasti valmis selgitama, millega sa nendel aegadel, mis sinu CVs ei kajastu, tegelesid.

Ebavajalik informatsioon

Hea CV on lühike ja täpne. Väldi liigse infomüra edastamist ja keskendu vaid antud töökoha jaoks olulisele.

Hägusus

Alati on hea olla täpne ning edastada oma kogemusi ja edulugusid mõõdetavate tulemuste abil. «Suurendasin kvartalikäivet aastases lõikes üheksa protsenti» kõlab palju paremini kui «suurendasin ettevõtte käivet.»

Pidev töökohtade vahetamine

Lühikesel ajaperioodil ühelt töökohalt teisele hüppamine võib tööandjale mõjuda punase lipuna. Mõistlik on CVs loobuda töökohtadest, kus oled veetnud vaid paar kuud, kui need just ei ole antud töökohta arvestades olulised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles