5 põhjust, miks tööintervjuu esimesest voorust edasi ei pääseta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: SCANPIX

Business  Insider toob välja viis levinud põhjust, miks tööotsijad juba intervjuu esimeses voorus põruvad.

Sa ei sobitu ettevõtte kultuuriga

Kui sa tuled konservatiivse ettevõtte tööintervjuule oma soliidseima ülikonna ja läikima löödud kingadega, jätad endast ilmselt sobiva mulje. Samas, rõhutatult vaba õhkkonnaga ettevõtete puhul ei pruugi see olla parim valik, kuna personalitöötaja võib kahtlustada, et sa ei pruugi teiste töötajate ja keskkonnaga kõige paremini sobituda. Seetõttu tuleks töökohtadele kandideerides mõelda lisaks tööülesannetele ja palgale ka kindlasti sellele, milline kultuur ettevõttes valitseb ning kas see sobib sinu isiklike eelistustega.

Sa oled vahelesegaja

Töövestlusel võib teiste jutule vahelesegamist ette tulla kõigi kandidaatide puhul, eriti, kui nad on närvis. Selle asemel tuleks end rahulikuks sundida ning tähelepanelikult ära kuulata kõik, mida sulle räägitakse või mida sinult küsitakse. Vastasel juhul võib see jääda sulle selle organisatsiooni puhul viimaseks vestluseks.

Sa jätad meeleheitliku mulje

Muidugi on hea töökoha saamine inimestele ülioluline, kuid oma soove ja vajadusi tuleks siiski väljendada väljapeetud viisil. Kui intervjueerija haistab sinu juures meeleheitlikkust, võid sa tunduda talle automaatselt kehvema kandidaadina, kui sinu konkurent, kelle jaoks ei ole see töökoht elu ja surma küsimus.

Sa jätad mulje, et kohaned uues töökohas aeglaselt

Tööandjad soovivad, et uued töötajad oleks kiire kohanemisvõimega ning nõuaks võimalikult vähest käehoidmist. Enne tööintervjuud tuleks teha ära kodutöö ning endale teadvustada, kui palju sa tegelikult peaksid uues kohas juurde õppima ning millised oskused või kogemused sul puuduvad. Näita üles initsiatiivi ning ära jäta muljet, et sul on vaja eraldi kohanemisprogrammi ja koolitusi, et oma tööga hakkama saada.

Sa jätad iseka mulje

Tööandjad hoolivad palju rohkem sellest, millist kasu nad sinu tööst saavad, kui sellest, millist kasu sina nende heaks töötamisest saad. Selleks, et nõudmisi esitada, tuleks kõigepealt end ja enda väärtust tõestada. Seega pole esimesel töövestlusel iga punkti korral küsimuse «aga millist kasu mina sellest saan?» esitamine eriti mõistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles